Statliga spelmonopolet faller och ny reglering implementeras 1 januari 2019 vilket fått olika former av spelaktier att stiga till skyarna de senaste månaderna – men vilka aktier ska man satsa på och vilka ska man undvika?

Spelaktier är något som fler satsar på, vilket man kan läsa mer om på http://www.aspect.se/att-satsa-pengar-pa-spelaktier/ där man skriver om just detta fenomen. Men vilka aktier är det egentligen som man ska satsa på? För cirka 2 år sedan var det speltillverkaren NetEnt som gav bäst utdelning, men numera är det flera analytiker som snarare jämför företaget med H&M. Skribenten Marcus på Privata Affärer beskriver det som att det är precis som med H&M:s magi så håller NetEnts framgångsrecept på att blekna. Han tillägger visserligen att det inte finns någon koppling mellan dessa bolag, men att man kan se tydliga paralleller mellan de båda före detta branschledarna att dra inom i alla fall bolagsutveckling och aktiekurs – och sedan punktar han upp de olika likheterna. Kontentan är alltså att detta företag inte är en aktie att satsa på just nu, men vilken ska man välja då?

Håll koll på aktier inom motorsport

En uppstickare nu när spelmonopolet faller är olika aktier inom andra spelformer, såsom till exempel betting på motorsport. En aktietyp att hålla extra koll på är alltså inom denna genre. Hos exempelvis Dagens Industri skriver man i aktiedelen att den stora nyheten på aktiemarknaden och inom spelbranschen är att sportspelsmarknaden i USA öppnats upp, vilket innebär massor av aktier inom en rad olika sportsegment såsom exempelvis ”fantasy sports” och företaget där att hålla koll på är Kambi. Men visst finns det liknande uppstickare även i Sverige. Vill du satsa på aktier i företag som jobbar med motorsport är det Speedway Motorsports Aktie som du bör följa, och det kan göras hos Veckans Affärer Finans där det både syns historiska ras och vinster för aktieägarna inom detta bolag.